Menu Close

Tiedemiehet myöntävät syntymäajan vaikutuksen persoonallisuuteen

Astrologian juuret yltävät tuhansien vuosien taakse, mutta nykytiedemiehet ovat pysyneet kovapäisinä siinä, ettei maailmankaikkeus voi millään tavoin vaikuttaa ihmiseen. Tiede kyllä myöntää auringon ja kuun saavan aikaan vuoroveden, muttei sitä, että nämä taivaankappaleet voisivat vaikuttaa ihmiseen, vaikka olemme suurimmaksi osaksi vettä. Tiede myöntää senkin, että olemme samaa ainetta kuin tähdet, muttei sitä, että olisimme sen ansioista vuorovaikutuksessa kosmoksen kanssa. Nyt tiede on todistanut toisin.

Nature Neuroscience -lehti on julkaissut Vandelbiltin yliopistossa tehdyn tutkimuksen, jonka mukaan taivaankappaleiden sijainnit syntymähetkellä vaikuttavat persoonallisuuteen. Eikä syntymäaika vaikuta pelkästään luonteeseen, se myös aiheuttaa mitattavia muutoksia aivotoiminnassa. Tulosten mukaan vauvan syntymäkuukausi vaikuttaa siihen kuinka suuri riski hänellä on myöhemmin sairastua neurologisiin häiriöihin, kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön ja skitsofreniaan.
“Meidän biologinen kellomme mittaa päivän pituuden ja muuttaa käyttäytymistämme vuodenaikojen mukaan. Olimme kiinnostuneita näkemään, voisivatko valosignaalit vaikuttaa biologisen kellon kehitykseen”, kertoo tutkimuksen johtaja Douglas McMahon Vanderbiltin yliopistosta.

Tutkimus toteutettiin hiirillä. Esimerkiksi talvella syntyneet hiiret olivat johdonmukaisesti hitaita päivätoimissaan ja lisäksi alttiita kaamosmasennukselle myös aikuisina.
“Tässä tutkimuksessa erityisen hätkähdyttävää oli se, että syntymäajan jättämä jälki vaikuttaa sekä eläimen käyttäytymiseen että neuronien kiertoon aivojen biologisen kellon keskuksessa”, sanoo Chris Ciarleglio tutkimusryhmästä.
“Me tiedämme, että biologinen kello säätelee ihmisen mielialoja. Jos tutkimus toimii ihmisillä samalla tavoin kuin hiirillä, syntymäajalla on merkittävä vaikutus useisiin käytöshäiriöihin sekä yleisempi vaikutus ihmisen persoonallisuuteen”, sanoo McMahon.
Tiedemiehet ovat luonnollisesti tiukkoja siitä, ettei syntymäajan vaikutusta ihmisen persoonallisuuteen pidettäisi astrologiana.
“Tämä voi vaikuttaa astrologialta, mutta ei ole sitä. Tämä on vuodenaikabiologiaa”, hän napauttaa.

Lähde.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.