Menu Close

Sienten vaikutuksesta

Tutkijaryhmä Johns Hopkinsin lääketieteellisessä yliopistossa on hiljattain dokumentoinut turvallisen, kestävän keinon parantaa elämänlaatua ja lisätä hyvinvointia: taikasienet.

Sienten vaikuttava ainesosa, psilosybiinin todettiin tuottavan mitattavissa olevia mystisiä kokemuksia. “Noeettinen laatu,” esimerkiksi kasvoi lumelääkkeiden antamasta tuloksesta 19,4 korkeimpien sieniannosten antamaan tulokseen 70.6. “Tilan ja ajan transkendenssi” nousi 18.3:sta 78.2:een jne. Tajunan lukijoille varmaankin jo sinänsä tuttua tavaraa.

Psilosybiini voi joskus tuottaa huonoja matkoja täynnä pelkoa ja ahdistusta. Tutkijat kuitenkin kehittivät tekniikoita näiden minimoimiseksi. Koehenkilöille järjestettiin 8 tunnin ennakkovalmistautuminen, viihtyisä ja kannustava ympäristö ja heidät ohjeistettiin keskittymään subjektiivisiin ja sisäisiin kokemuksiin. Myös rauhoittavaa musiikkia käytettiin apuna. Erikokoisia annoksia kokeiltiin, ja kävi ilmi, että lähes kaikki ahdistustavat kokemukset aiheutuivat suurimmista annoksista. Yhden pykälän pienemmillä annoksilla saatiin irti suurimmat hyödyt ja huonot tripit minimoitiin.

Psilosybiinin huomattiin tuottavan paitsi mystisiä kokemuksia, myös ilon ja onnen tunteita sekä myönteisiä sosiaalisia vaikutuksia. Vaikutukset olivat pitkäaikaisia: haastatteluissa 14 kuukautta tutkimuksen jälkeen havaittiin, että lähes kaikki koehenkilöt raportoivat edelleen positiivisista muutoksista elämässään, varsinkin jos he saivat psilosybiiniä suurenevina annoksina (puolet koehenkilöistä sai suurimman annoksen ensin ja sen jälkeen annokset pienenivät, ja puolet aloittivat piemmillä annoksilla. Kaikki vapaaehtoiset saivat jossain vaiheessa myös lumelääkkeitä).

Vaikutusten pysyvyyden vahvistivat myös koehenkilöiden ystävät, jotka oli värvätty antamaan määräajoin palautetta tutkimusryhmä.

61% koehenkilöistä piti psilosybiini-kokemusta suurimpana hengellisesti merkittävänä tapahtumana elämässään. 83% piti sitä yhtenä viidestä merkittävimmästä kokemuksesta. Näistä koehenkilöistä 94% ja 89% kertoivat näiden samojen istuntojen kasvattaneen hyvinvointia tai tyytyväisyyttä elämään ja positiivisesti muuttaneet heidän käyttäytymistään ainakin kohtalaisesti.

Kuukauden kuluttua istunnoista 94% vapaaehtoista vahvisti, että kokemukset lisäsivät hyvinvoinnin tunnetta tai tyytyväisyyttä elämään joko kohtalaisesti tai erittäin paljon. 89% arvioi käyttäytymisessä tapahtuneen kohtalaisia tai suuria myönteisiä muutoksia.

14 kuukauden seurannassa nämä arviot pysyivät korkealla. Käyttäytymismuutosten kuvattiin useimmiten liittyvän parempiin sosiaaliset suhteisiin esim. perheen kesken, lisääntyneeseen fyysiseen ja psyykkiseen huolenpitoon, ja lisääntyneeseen henkisyyteen.

Ulkopuolisten tarkkailijoiden arviot muutoksista olivat yhdenmukaisia ​​koehenkilöiden arvoiden kanssa.

Siinäpä se: aito mystinen kokemus pitkäaikaisilla ​​myönteisillä vaikutuksilla, ei raportoituja haittavaikutuksia, ei tunnettuja lääketieteellisiä haittavaikutuksia terveille ihmisille, ja käytännöllisesti katsoen ilman mahdollisuuksia huonoihin kokemuksiin. Kuulostaako kokeilemisen arvoiselta?

No, turha yrittää. Ei väliä kuinka turvallisia ja hyödyllistä se voisi olla, psilosybiini on luokiteltu huumausaineeksi, joten laillisesti sitä ei saa mistään. Myös sienien kerääminen niityn reunalta on kielletty ja saattaa aiheuttaa hallussapitotuomion.

Lähde.

5 Comments

 1. teemu nyström

  Mulla ainakin “toimi” oletetulla tavalla …JA HAUSKAA on ollut miksi “pahat” matkat on koettu,,sekin jo “taskussa” !! siis parempi tapa matkustaa kuin se kolmekirjain merkkiä! lucy e.t.c ok? ja miten voi nauttia luonnosta itsestään “silloin” aika jeppis kokemuksena..

 2. Eris Kumma

  Tietyissä jutuissa tuntuu vaan todella hyvältä ja oikealta rikkoa avoimesti lakia.

  Kiitos sienet, kiitos kaikki psykedeelit, olette tuoneet elämääni paljon hyvää.

 3. eihajuakaan

  Erittäin hyvä artikkeli. Sienet ovat muuten auttaneet myös alkoholisteja vähentämään tai lopettamaan alkoholinkäytön.

  Ja olen Eris Kumman kanssa samaa mieltä. Psykedeelit ovat tuoneet tietoisuuteen paljon. Menisin jopa niin pitkälle, että haluan uskoa Bill Hicksin olleen oikeassa hänen sanoessaan, että ihmisen evoluutio ei olisi johtanut meidän älyn kasvuun ilman psykedeelisten kasvien ja sienten vaikutusta jossain vaiheessa evoluutiotamme. Tuota ei oikein voi todistaa, mutta haluan silti uskoa niin.

 4. Zoiiinas

  TOIMII TOIMII.. Itte olin masentunu ollu varmaan jo jokusen vuoden. Kävin sitten damissa ja uunona testasin tosin kannattaa olla varovainen ensimmäisillä kerroilla kun pää ei välttämättä osaakkaan suhtautua muuntuneeseen tilaan heti laakista. eli pienestä isompaan ei isommasta pienempään. Ja allekirjoitan ettei oo paljo masentanu sen jälkeen ja aika deepit kelakki pyöriny mieles jälkeempäin. Jos jotain huonoo noista pitää keksiä niin se että sen jälkeen on ihan turha kaivata enää kuplaan takas. Eli kupla poks vaan ja sil mennään. Avarakatseisuutta ja tietoisuutta toivottaen Jooornas

 5. UKK

  Parhaita aiheen kirjoja (joka käsittelee ihmiskunnan substanssihistoriaa laajemminkin) on Terence McKennan ‘Food of the Gods: The Search for the Original Tree of Knowledge A Radical History of Plants, Drugs, and Human Evolution”, jonka saa kätevästi vaikka tästä:

  https://www.dmt-nexus.com/Files/Books/General/Terence%20McKenna%20-%20Food%20of%20the%20Gods_v1.0.pdf

  (Sivusto DMT Nexus sisältää muutenkin paljon mielenkiintoista luettavaa, hakemisto tässä: https://www.dmt-nexus.com/Files.aspx?Filetype=Books)

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: