Menu Close

Pyörivä nainen

Tätä viehkoa neitosta jaksoin tuijotella vartin. Se ei kai liene mitenkään epätavallista pyörivien alastomien naisten ollessa kyseessä…

Tällä kertaa kuitenkin kyse oli yrityksestä saada neitonen pyörimään myötäpäivään (suurin osa ihmisistä näkee pyörimissuunnan ensin vastapäivään), ja siihen meni se reilu vartti. Jännää havainnoinnin nitkuttelua.

Tämä “testi” liitetään jostain syystä usein vasemman ja oikean aivopuoliskon logiikka-luovuus -hömppään. Siinä saattaa olla jotain perää, muistaakseni tilallisen hahmottamisen prosessit painottuvat jommallekummalle aivopuoliskolle. Muutenhan nuo looginen/intuitiivinen -jaot on lähinnä hassuja.

En jaksanut kaivella kuvan alkuperää, linkin löysin tuolta.

9 Comments

 1. JussiR

  Pyörimis-suunnan saa käännettyä helposti peittämällä kädellä toisen puolen kuvasta ja kohdistamalla katseen jalan päähän. Kun peittää vasemman puolen nainen alkaa pyörimään myötäpäivään ja kun oikean, vastapäivään.

 2. Jyrki

  Joo, varpaiden kärkeen keskittyminen tuntu olevan luontevin tapa. toisaalta yritin saada liikkeen kääntymään ihan pelkästään katsomalla toisella tapaa, en kikkailemalla, antoi jotenkin tunteen itsensä ylittämisestä. heh. en tiiä miten nopeesti tai helposti se yleensä ihmisillä onnistuu, luultavasti vähän livakammin kuin vartissa.

 3. M:R

  Eikös tuo jaottelu vasempaan ja oikeaan aivopuoliskoon ole yksi metaforinen tapa jaotella mielen toimintaa siinä missä joku muukin? Toki mennään metsään jos kuvitellaan puhuttavan konkreettisista faktoista, mutta niinpä käy muissakin tapauksissa.

  Itse huomasin, että kuvion “kääntäminen” onnistuu peittämällä kuvan yläosa ja seuraamalla jalkoja. Se poistaa kätevästi “pyörimisen” illuusion.

 4. Jyrki

  Niinpä, ja jos metaforia lähdetään tonkimaan niin vasen-oikea -jaottelu voidaan nähdä vaikkapa hermeettisen dualismin mukaisen ihmisopin jatkeena. Jos naine pyörii vastapäivään, olet rikinkatkuinen mies, jos myötäpäivään, olet elohopeaa pulppuava nainen. Alkemistinen viisastenkivi on hallussasi heti kun näet sen pyörivän yhtä aikaa molempiin suuntiin.

 5. Katariina

  Ekaks myötäpäivään aika kauan. Sitten se yhtäkkiä hypähtää ja alkaa mennä vastapäivään.

  Interesting.

 6. aivokuollut.

  Oon nähnyt ton muutaman kerran ja edelleen se aina vaan menee myötäpäivään, ärsyttävää. Yhtä vaikeeta on nähdä se liike vastapäivään kuin kuseminen vastatuuleen. Ainakin olettasin näin.

 7. ihmettynyt.

  useammat sanovat että se on aivojen puoliskojen työeroja. minä sanon että se on taikuutta, kuin muutama muukin. se on aivan MAHDOTON, jos katsot kättä tai jalkaa.

 8. Epäluulo

  Tallentakaa kuva koneelle —-> Avatkaa se —> Katsokaa kuvan ominaisuudet = Animoitu kuva 34 eri kehyksessä.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.