Menu Close

Lihaksikkaat kallistuvat oikealle

Fyysisesti vahvat miehet kallistuvat todennäköisemmin oikeistolaisiin poliittisiin näkemyksiin, koska heistä yhteiskunnan tulisi kuvastaa henkilökohtaista taistelua ja itsesäilytystä, akateeminen tutkimus väittää.

Tutkijat mainitsevat Hollywoodin muskelisankarit, kuten Arnold Schwarzeneggerin, Chuck Norrisin ja Sylvester Stallonen, todisteina siitä, että aggressiivisuus liittyy konservatiiviseen politiikkaan.

Aggressiivisuus saattaa juontua machomiesten metsästäjä-keräilijä -vaistoista – jotka ovat jälkikaikuja ajalta, jolloin vahvin hallitsi kotiluolaa.

Australian Griffithin yliopistolla tehty tutkimus nostaa äärimmäiseksi esimerkiksi Schwarzeneggerin, joka päätyi pumpatusta toimintasankarista republikaanien Kalifornian kuvernööriksi. Muskelisankarit ovat tyypillisiä esimerkkejä nykyaikaisten miesten aggressiivisesta puolesta.

“Miehillä on taipumus rakentaa ylävartalon lihaksia ja heillä on alitajuisia pakkomielteisiä ajatuksia taistelijan kyvyistään”, tutkijat kertoivat Human Nature -lehdelle.

Johtava tutkija Aaron Sell kertoo miesten olevan ikäänkuin suunniteltu taistelemaan, ja mitä kovempia he ovat, sitä enemmän tämä vaikuttaa käyttäytymiseen ja asenteisiin.

“Miehet ovat paremmin suunniteltu vastaamaan nopeisiin uhkiin, väistämään kun jotain heitetään kohti tai saamaan kiinni, ja ovat parempia ottamaan turpaansa”, hän kertoo.

Tämä juontuu esi-isien juurista, ajalta, jolloin fyysistä väkivaltaa käytettiin luomaan asema yhteisössä. Monilla miehillä on yhä kuvitelma, että jos he ovat parempia tappelemaan ja näyttävät ulospäin uhkaavilta, heidän statuksensa nousee.

Sell analysoi Yhdysvaltalaisia, Intialaisia, Etelä-Amerikkalaisia ja Keski-Afrikkalaisia tutkimuksia ja totesi, että fyysisesti vahvoilla miehillä on tunne eräänlaisesta suuremmasta oikeutuksesta. He suuttuvat nopeammin ja käyvät helpommin aggressiivisiksi. Heidän mielestään aggressiivisuus on parempi tapa ratkoa ristiriitoja.

Poliittisesti he tapaavat omaksua oikeistolaisia ja konservatiivisia mielipiteitä. Tutkijat tarkastelivat Hollywood toimintasankareiden poliittisia asenteita ja huomasivat heidän todennäköisemmin tukevan Yhdysvaltojen sotilaallisia toimia ulkomailla.

Tutkijat kirjoittavat: “Näyttelijät, jotka tunnetaan fyysisestä voimasta ja lihaksikkuudesta, heidän joukossaan Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Chuck Norris ja Sylvester Stallone, todennäköisemmin tukivat sotatoimia. Yleensä Hollywood-näyttelijät sijoittuvat vasemmistoon, mutta enemmistö toimintatähdistä kannatti republikaanista ulkopolitiikkaan.”

“Ylävartalon lihaksikkuus aikuisilla miehillä on muuttuja, jolla näyttää olevan vaikutuksia monenlaisiin ​​psyykkisiin mekanismeihin. Nämä mekanismit muodostuivat siihen aikaan, kun fyysinen väkivalta oli yleisempää ja yksilöiden väliset fyysiset erot olivat ristiriitatilanteissa merkityksellisempiä. Vaikka fyysinen väkivalta ja väkivaltaiset kuolemat ovat länsimaissa jatkuvasti vähentyneet, ihmisen mieli on edelleen suunniteltu muinaiseen ympäristöön”, tutkimus summaa.

Lähteenä The Telegraph

[suffusion-widgets id=’1′]

Pieni mainos tänne loppuun: Sattuvasti Basam Books julkaisi juuri uuden kirjan, joka käsittelee väkivallatonta vuorovaikutusta: Sovittelun taito.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.