Menu Close

Kolumbuksen munan arvoitus

Kevätpäiväntasauksena monet okkulttiset voimat pääsevät valloilleen, ja noidat ja poppamiehet tekevät taikoja, joiden onnistuminen muulloin ei ole taattua edes heille.

Yksi tällainen taika on Kolumbuksen muna -temppu: kapean päänsä varaan tasaiselle puupöydälle seisomaan asetettu kananmuna jää tähän asentoon kaatumatta kyljelleen. Taika toimii niin kevät- kuin syyspäiväntasauksena paria tuntia tasauksen tarkkaa kellonaikaa ennen ja jälkeen – uskoit siihen tai et.

Nimensä temppu on saanut tunnetusta maailmanmatkaajasta Kristoffer Kolumbuksesta, joka tunsi monta muutakin hänen maailmanaikaansa salattua asiaa. Kerrotaan, että muinaiseen salaiseen viisauteen perehdyttyään hän ymmärsi maan olevan pallon eikä tabernaakkelin muotoisen, kuten ajan myös tieteellisenä auktoriteettina esiintynyt katolinen kirkko väitti.

Munatemppuakin suurempi ihme on, etteivät noituutta ja harhaoppeja vastaan taistelevat valtiaat päättäneet Kolumbuksen päiviä roviolla niinkuin niin monien muiden ajan noitien ja tiedemiesten, vaan antoivat hänen temppunsa tehtyään lähteä purjehtimaan auringonlaskua kohti. Ehkä he arvelivat miekkosen putoavan horisonttiin päästyään meren reunalta alas helvettiin – mene tiedä. Mutta purjehtimistemppu onnistui aivan yhtä hyvin kuin munatemppukin: meren takaa löytyi uusi manner.

Emme tiedä, minkä linnun munilla Kolumbus temppunsa teki, mutta nykyoloissa se on tehty ruokakaupasta ostetuilla raaoilla, huoneenlämpöisillä niin ruskeilla kuin valkoisilla kananmunilla ja kotona kasvatettujen viiriäisten kirjavilla munilla. Myös ankan ja hanhen munilla temppu onnistuu.

Fysiikan oppikirjoista ei käy ilmi, mikä salaperäinen voima muniin vaikuttaa juuri noina ajankohtina, jolloin kyllä muitakin ihmeitä on kirjattu tapahtuvan. Tivatessani selitystä amerikkalaiselta fysiikan tohtorilta hän ei pystynyt sitä selittämään, eikä myöskään juutalaiseen esoteriikkaan perehtynyt kabbalisti. Maalaisjärjellä voisi arvailla kyseen olevan painovoiman ja auringon vetovoiman yhteisvaikutuksesta, mutta miten – beats me.

Mitä opimme tästä ilmiöstä, joka on niin todellinen, että kananmunien seisottamisesta tuli 1990-luvulla niin suosittua, että jopa koululaiset asettelivat munia riveihin New Yorkissa katukäytäville? Ehkäpä se osoittaa, että vielä nykyäänkään emme tunne kaikkia luonnonlakien salaisuuksia ja että ei ole olemassa taikuutta, vaan puutteellista tietoa ilmiöiden aiheuttajista.

Kannattaa kokeilla kevätpäiväntasauksena 20.03., ja toivotaan, että joku neropatti keksii toimivan selityksen Kolumbuksen muna -ilmiölle.

22 Comments

 1. Pingback:Paranormaalia myytinmurtoa

   • Buttoni

    Ooh juu.. Luulin, että eilen oli se kevätpäiväntasaus. Syyttäkää humaltunutta tilaani 😀

  • "Kokemusta on"

   Kuulin, että tänään oli se mystinen päivä, jolloin kananmunat saa pysymään pystyssä. Joten taas huvin vuoksi kokeilin kahdella, taloudesta löytyneellä munalla. Molemmat jäivät pystyyn n. min / kpl. Otin videolle tapahtuman. Alustana oli keraaminen hellan taso, joka on todella sileä. Tämä juttu onnistuu aina, ajankohdilla ei mitään väliä. Olen sen testannut. OK, mitään mystistä tähän hommaan ei liity. Tuntoherkkää kättä ja hitunen kärsivällisyyttä.

 2. marie`

  Joku voisi vaikka yrittää videoida ja pistää sivuille kansan ihmeteltäväksi? 🙂 Itse tuskin tuota tulee kokeiltua..

 3. Siepauttaja

  Äiti muori tuota temppua joskus kevätpäivän tasauksena koetti. Asetteli n. 10 kananmunaa graniittisen pöytätason päälle seisomaan. Koeteltiin myös laittaa munat peilin päälle, joka on ainakin sileä eikä pinta vaikuta vaikuta helpottavasti munan pystyssä pysymiseen (voi tulla helposti tästä kaksimielisiä ajatuksia). Tapauksesta otettiin kuvat ja julkaistiin myös artikkeli paikallislehdessä. Huomattiin, että temppu onnistuu milloin vain ajasta riippumatta, ainakin meidän suvun jäsenillä 😉 .Koetelkaa ja kommentoikaa pysyykö munat pstyssä…kärsivällisyyttä voi vaatia aluksi, mutta jossain kohti se muna vain tuntuu vain jäävän paikoilleen. .

 4. T

  Hyvin on pysynyt muna pystyssä tänään. Viiden aikoihin kokeilin ensimmäisen kerran. Täytyy kokeilla myös huomenna.

 5. Von Qlippoth

  Tuossa päivemmällä sain pari munaa kestämään tylpemmän kärjen päällä parin minuutin asettelun jälkeen, terävämpi kärki ei onnistunut mitenkään vaikka kuinka herkästi yritin. Nyt testasin terävämmällä kärjellä ja heti liimautu paikalleen. Pitänee testata huomenna josko harjottelu olis jeesannu vai mikä.

 6. jännää

  eipä toiminut, johtuneeko vinoista munista… mutta kokeillaan uudestaan hetken päästä…

 7. Siepauttaja

  Laittelinpa tuossa munat kaakelin päälle molemmin päin, joten hyvin tuntuvat pystyssä pysyvän. Ei se munasta kiinni ole, kaikki on tähän mennessä asettuneet kun vaan jaksaa hakea paikkaa.

 8. "Kokemusta on"

  Ja vielä kerran! Käykää YouTubessa hakuna: standing eggs. Sieltä näitä “ihmeitä” löytyy.

 9. Mara

  Kokeilin Kolumbuksen kanamunatemppua tänä aamuna 21.3.2011 kello 06:40 graniittipöytä alustana ja hienosti kananmuna jäi toisella yrittämällä pystyyn.
  Nimimerkki “Insinööri ei usko ellei itse näe ja koe”

 10. Risto Pynnönen

  Munan seisominen kevät- ja syyspt:n aikaan pitää paikkansa, mutta kysymyksessä ei ole Kolumbuksen muna. Siinä Kolumbus napautti kuoren rikki, ja sen varassa muna jäi pystyyn.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.