Menu Close

Punainen

Uuden tutkimuksen mukaan punainen väri houkuttelee miehiä. Esimerkiksi punaista paitaa päällän pitävän naisen on helpompi saada mies vaikkapa treffeille, ja saada hänet satsaamaan suuremman summan rahaa treffeihin. Jo pelkästään punaiset kehykset naisen kuvan ympärillä saivat naisen näyttämään viehättävämmältä miesten silmissä. Punaisella värillä on siis selkeä seksuaalisesti kiihottava vaikutus. Mitenköhän tuo toimii toiseen sukupuoleen?

Hiukan vanhempi tutkimus käsitteli myös punaista väriä. Kamppailu-urheilijat, jotka pukeutuvat punaiseen, saavat enemmän pisteitä. Tässä tutkimuksessa tultiin psykologisen selityksen sijasta siihen lopputulokseen, että kisatuomarit kiinnittävät enemmän huomiota selvemmin erottuvaan punaiseen väriin, ja antavat siksi useammin pisteitä.

Ja jokainenhan toki muistaa tämän klassikkotutkimuksen, jonka mukaan punaista väriä sisältävä testipaperi aiheutti radikaalisti huonommat testitulokset kuin vastaava testipaperi ilman punaista väriä. Punainen siis jollain tapaa häiritsee keskittymistä ja heikentää suorituskykyä.

Eli jos haluat herättää huomiota, eritoten miesten keskuudessa, ja samalla sumentaa heidän arvostelukykyään, niin kannattaa pukeutua punaiseen. Tökkäät vielä lämpimän kahvikupin käteen niin olet suorastaan vastustamaton!

1 Comment

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.