Menu Close

Näkemys Maija Ilmattaresta

maija-ilmatar
© Silja Liukkonen

Maaginen harjoitukseni on viimeiset kymmenen vuotta painottunut työskentelyyn erilaisten jumalatarten kanssa. Sitä ennen olin keskittynyt lähinnä Lemminkäisen ja Väinämöisen voimien meditointiin ja selvittämään maskuliinista puolta jumaluudesta. Jumalattaret saivat huomioni, kun aloin vuonna 2004 tekemään säätä ja tutkimaan sitä tajuntaa ohjaavana voimana. Tärkeimpiä tuntemiani jumalattaria on Kalevalasta ja Bockin perheen saagasta tuttu Maija Ilmatar. Tietoni Maijasta perustuvat pieneltä osalta näihin lähteisiin ja suuremmalta osalta käytännön maagisen työn kautta saatuun informaatioon. Käytännön työtä varten olen etsinyt gematrian avulla merkitysyhteyksien verkon, joka kuvaa Maijaa moniulotteisena käsitejoukkona. Gematria on kabbalistinen tekniikka, jossa jokaista kirjainta vastaa luku, ja jos kahden sanan luvut ovat samat, katsotaan sanoilla olevan mystinen yhteys. Maijaa vastaavia sanoja olen löytänyt roppakaupalla. Käytännön maagisen työn kannalta merkittävimpiä näistä katson olevan sanojen alla, ääni ja sää.

Maija on alla, kaikki. Maijaan keskittyvä ottaa huomioon kokonaisuuden ja sen tarpeet. AL on heprealainen kaikkeutta tarkoittava sana, ja LA on kieltosana, ei-mikään. Maija on siis kaikkeuden ja tyhjyyden jumalatar. Ääni-sanan yhteys Maijaan viittaa siihen, että Maija on värähtelyn jumalatar. Sää-sana taas ilmoittaa Maijan olevan sään jumalatar. Hän ei silti ole säiden käskijä, vaan pikemminkin käyttövoima säiden takana. Maija on niin kuun ja meren yhteyden kuin auringon ja maankin yhteyden tuottama henki.

Kalevalassa Ilmatar on Väinämöisen äiti, jota hänen laskeuduttuaan ilmasta mereen kutsutaan Veen Emoseksi. Kalevalan ensimmäisessä runossa Ilmattaren raskaus ja Väinämöisen syntymä ovat seikkaperäisesti kuvatut. Minulle Väinämöisen syntymä Ilmattaresta tarkoittaa Maijan kanssa työskentelevän valaistumista, muutosta Kaikki-Isän inkarnaatioksi Maassa. Maijan palvelijasta tulee Väinämöinen, runonlaulaja, henkien herra ja luonnon ylin pappi, kanava ja käskijä.

Nyt on huomattava, että en tiedä mitä naispuolinen Maijan palvelija kokee. Olen kokenut vain asetelman, jossa Maija, luonnotar, synnyttää Väinämöisen minussa itsessäni. Miehinen näkökulma siis painottuu suhteessani Maijaan. Naispuolisen harjoittajan kokemus Maijasta saattaa olla varsin erilainen. Hän mahdollisesti samaistuu Maijaan ja näkee Väinämöisen itsensä ulkopuolisena voimana. En voi kuin kertoa oman kokemukseni Maijasta, minkä mukaan Maija on kaiken luonnon takana vaikuttava ikuinen, elävä voima.

Näen Maijan nuorena neitona, joka ilmestyy minulle pilvien keskeltä. Hän on työparini, kun pyrin maagisesti ohjaamaan luonnonvoimia niin, että ne ylläpitäisivät kaikkien olevien elämää. Itse samaistun Väinämöiseen, korkeimman kelan välittäjään, joka laulaa ilmoille runon, joka syntyy syvästä yhteydestä Maijaan. Tuo runo kaikuu kaikkien sään vaikutuksen alaisena olevien aistivien olentojen tajuntaan. Sään tekijän asema on vastuullinen, koska hän ohjaa elämää, aistimista ja ajattelua ylläpitävää voimaa sään muodon ja voiman kautta.

kuva

Ystävyyteni Maijan kanssa on muodostunut tärkeäksi säämagian harjoittamisen kautta. Säämagialla voidaan tarkoittaa mitä tahansa säähän liittyvää maagista toimintaa, kuten ennustamista, luomista tai säästä voimaantumista. Itse olen keskittynyt sään hallintaan ja luonnonilmiöiden ohjaamiseen tahdonalaisesti. Tämä toiminta on pakottanut minut kohti myötätuntoa ja kaikkeuden tahdon aistimista. Olen siis kehittynyt henkisesti, kun olen ollut yhteydessä säähän eli Maijaan. Tätä kehitystä pidän Väinämöisvoiman heräämisenä. Väinämöiseksi tuleminen ei ole lopullista, vaan se on prosessi, joka jatkuu niin kauan kuin siihen on intoa pyrkiä. Sään tekeminen, värähtelyjen, sfäärien musiikin aistiminen johtaa henkiseen kehitykseen sillä näitä aistivalla on paljon henkilökohtaista voimaa. Itsen kutsumus (ns. todellinen tahto) vahvistuu ja moraalinen pohdinta johtaa luonteen jalostumiseen. Näin voimakasta yhteyttä luontoon ei anneta kelvottomille.

Ihminen, joka perehtyy värähtelyn ja sään lakeihin, saa aina sitä suuremman vastuun suhteessa ympärillään tapahtuvaan, mitä syvemmin hän ymmärtää luonnon voiman ja tahdon. Aleister Crowleyn sanoin, “rauhaa ei ole ilman olosuhteiden täydellistä hallintaa”. Maijan palvoja vie olosuhteiden hallinnan äärimmäisyyksiin. Hän ottaa vastuun suurimmasta olevaan vaikuttavasta voimasta, säästä. Syynä siihen, että ihmiset eivät valaistu, on se, että he eivät uskalla astua sille puolelle todellisuutta, jossa vastuu tapahtuvasta on aistijalla. Maijan palvojalle todellisuus näyttäytyy myötätuntoa kaipaavana kokonaisuutena. Maija antaa elämän, mutta tuon elämän muotoa ohjaa Väinämöinen.

Maijan kohtaaminen tapahtuu löydettäessä synkroni ympäröivän maailman ja luonnon lakien kanssa. Esittelen seuraavassa muutamia harjoituksia, joilla saa yhteyden tähän itseä suurempaan voimaan.

1. Kulje tuulen kanssa. Valitse matkallesi alku- ja loppupiste. Yritä päästä alusta loppuun niin että et kulje kertaakaan vastatuuleen. Pidä siis tuuli kokoajan selkäsi takana samalla kun keskityt reittisi päätepisteeseen. Tämän harjoituksen tarkoituksena on saada kulkija huomaamaan, että tuulen kanssa voi neuvotella. Reitti vastaa Väinämöisvoimaa ja tuuli edustaa Maijaa. Kun olet kulkenut reitin alusta loppuun aistien tuulta, kokeile luoda ilmapyörre juoksemalla ympyrää. Huomaat, että tuuleen voi vaikuttaa keholla ja ajatuksella. Ei ole merkitystä teetkö harjoituksen kaupungissa vai luonnossa. Maija on läsnä kaikkialla.

2. Kuu- ja merimeditaatio. Odota yötä jolloin voit nähdä kuun. Mene meren tai järven rantaan paikkaan, jossa voit nähdä kuunsillan. Hengitä aaltojen tahdissa. Näe Maija ojentamassa kahdeksansakaraista tähteä sinulle pitkin kuun siltaa. Ota tähti vastaan Maijan sydämestä omaasi. Pyhitä elinvoimasi Maijalle sanoin: “Maija Ilmatar, salli minun, Väinämöisen, palvella sinua ja aistia vaikutukseni säähän. Salli minun tuntea voimasi kuun ja meren salaisessa romanssissa. Avaa salasi minulle, ja anna minulle avaimet oman elämäni hallintaan sään kautta.” Uhraa Maijalle juomaa kaatamalla sitä mereen. Juoman tulisi olla sinulle tärkeää nestettä, mieluiten maagisesti ladattua.

3. Pilvien muokkaaminen. Katsele pilviä. Näe niissä muotoja, olentoja, esineitä, kirjaimia. Yritä saada pilvet muuttamaan muotoa tahtosi mukaisesti, esimerkiksi kirjain t muuttumaan kirjaimeksi s, tai kala muuttumaan kissaksi, laukkaava hevonen laiduntamaan rauhassa. Mitä tahansa missä on merkityksellinen jatkumo, jonka vain sinä voit tuntea. Pilvet ovat pohjimmiltaan fraktaalisia, kaoottisia ja niiden katselu on varsin voimallista, jos siihen liitetään ajatus siitä, että niiden tarkkailijana oleminen vaikuttaa niihin.

4. Myrskyn torjunta. Katsele saapuvaa myrskyä ja työnnä sitä takaisin sinne, mistä se onkaan tulossa. Käytä voimallista hengitystä, lihasjännitystä, asentoa ja liikettä. Voit myös halkaista myrskyn kuvittelemalla jättiläismäisen miekan käteesi ja sivaltamalla sillä niin, että myrsky ohittaa olinpaikkasi kahdelta puolelta. Mikäli myrsky kuitenkin tulee yllesi, keskity laimentamaan sen voimaa hengittämällä rauhallisesti ja keskittymällä ajatuksiin lempeistä tuulista.

5. Värähtelyharjoitus 1. Hanki iso peltilevy, joka pitää heiluteltaessa ukkosta muistuttavaa ääntä. Heiluta levyä ja siirrä värähtely säähän kuvittelemalla kaiken taakse seinä, joka resonoi levyn kanssa. Kaiken takana oleva seinä on helppo kuvitella palloksi jonka keskipisteessä on sydämesi. Tunne pellin ääni sydämessäsi ja kaiken takana olevassa pallossa. Jos ukkonen jyrähtelee määräämäsi ajanjakson jälkeen, olet onnistunut täydellisesti.

6. Värähtelyharjoitus 2. Hanki tai tee itsellesi rain stick. Rain stick on sisältä röpelöinen sylinteri jossa on riisiä, pikkukiviä tai muita murusia täytteenä. Kallistettaessa rain stick tuottaa sadetta muistuttavan äänen. Kun asuin joskus Espanjan eteläosan vuoristossa tiipiissä, jouduttiin rain stickin käyttö kieltämään, koska aina alkoi sataa kun joku koski siihen. Rain stick tuottaa sateen helposti ilman sen kummempia visualisaatioita.

Maija on elämäksi kutsutun harhan takana piilevän voiman edustaja. Maija eli sää antaa kaiken sen mikä ohjaa kelaamme ja elinvoimaamme. Koska elinvoima on peräisin säästä, on myös kaikki elämään liittyvä sieltä kotoisin. Näin myös siis ajatus. Sään muokkaaminen ajatuksen voimalla on hyvä harjoite, ja lopulta se johtaa sielun tasapainoon ja sään suureen kunnioitukseen, sekä luonnonläheiseen kelaan. Pakkomielteinen riippuvuus hallinnan tunteesta ei kuulu sääntekijän asennearsenaaliin, vaikka päällisin puolin ajatus luonnon hallinnasta siihen tuntuisikin viittaavan. Maija opastaa pohjimmiltaan vain “elä ja anna elää” -asenteeseen. Valta yli luonnon ja täydellinen olosuhteiden hallinta voivat tapahtua vain yhteistyössä elämänantajan kanssa. Maijaa seuraamalla voi asettaa asiat uuteen perspektiiviin jossa pikkuasiat nivoutuvat opetuksiksi elämän perustavasta luonteesta. Maijan palvelija uhraa itsensä kokonaisuudelle ja palvelee näin koko luomakuntaa. Hän edustaa asenteita ja mielipiteitä jotka johtavat muun olevan havaitsemaan myös tuon kokonaisuuden kannalta parhaan ratkaisun kulloinkin käsillä olevaan asetelmaan.

Palvo Maijaa intohimoisesti, niin saat nähdä luonnon työssään, ohjaamassa sieluja valoon ja rakkauteen. Maijan palvoja tekee työtä kokonaisuuden hyväksi sillä Maija on olemassa kaikkia varten. Uskon että sään hallinta tulee olemaan eräs suurista asioista tulevina vuosikymmeninä. Säämaageja tullaan tarvitsemaan planeetallamme, jonka sää on suuren muutoksen edessä. Yhdessä voimme saada todellisuutemme pysymään elinkelpoisena. Paljon on muututtava. Maija tulee kuitenkin pysymään kävi miten kävi. Sää jää tänne senkin jälkeen, kun viimeinenkin ihminen on mennyt. Kunnioita siis säätä ja värähtelyn lainalaisuuksia itseäsi vanhempina ja suurempina voimina. Ne antavat elämän ja lopulta sen myös ottavat. Tutustu Maijaan niin tutustut itseesi, elämääsi ja kuolemaasi; pelotta ja antaumuksella.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.