Menu Close

Kolmakow, kirlian ja rentoilu

Kävin tuossa loppuviikosta tapaamassa Sergei Kolmakowia, entistä Kuopion yliopiston professoria, joka tutki mm. sähköallergikkoja, kansanparantajia ja muuta paratieteellistä. Kolmakow puhui monista mielenkiintoisista asioista, mm. uusista tutkimustuloksista sähköyliherkkyydestä. Esimerkiksi tutkan tuottamien mikroaaltojen vaikutusta verenpaineeseen on kuulemma pystytty konkreettisesti mittaamaan. Sähköyliherkille altistus aiheuttaa mahdollisesti pienten verisuonien supistumista, joka nostaa äkillisesti verenpainetta. Tästä johtunee sähköallergiaa sairastavien kokema pahoinvointi ja huimaus. Mittaustulosten analyysi on kesken, joten tuloksia joutunemme vielä odottamaan. Ja tätäkin vielä odotellaan…

Toinen kiinnostava projekti on nyttemmin Pietariin siirtynyt käsilläparantajien vaikutuksia mitannut tutkimus. Kuopiossa tutkimus lopetettiin jostain syystä (huhuja olen syistä kuullut, mutta varsinaisesti en tiedä miksi, pitäisi varmaan kysyä yliopistolta) nelisen vuotta sitten hyvinkin brutaalisti: tutkimustuloksia hävitettiin, mittalaitteistot purettiin ja joitain jopa rikottiin. Ei kuulosta kovin sivistyneeltä toiminnalta. Tutkimusten lopettaminen on ainakin sinänsä sääli, olihan Kuopiolla jo perinteitä alalla. Ensimmäiset tutkimukset kirliankuvauksesta aloitettiin jo vuonna 79.

Kolmakow ehti seuloa käsittääkseni useamman sata itseään parantajaksi kutsuvaa henkilöä. Suurin osa näistä ei saanut mitään aikaiseksi, mutta kuulemma sadan parantajan otannasta löytyy pari-kolme sellaista jotka saavat aikaan mitattavia vaikutuksia. Kolmakow puhui lämpösäteilyn tiheydestä ynnä muusta mitä en juurikaan ymmärtänyt, ja tässä vaiheessa jäi epäselväksi olivatko uusimmat mittalaitteet GDV-laitteita vai jotain muita. Kirliankuvaukselta homma ei kuulostanut. Asia selvinnee tässä ensikuun puolella, ja voin kertoa sitten tarkemmin jos jotakuta kiinnostaa. (GDV:stä lisäjuttua vaikka Skeptikko-lehdestä 2/2000)

Kolmakow puhui myös ihmisen omasta kyvystä parantaa itseään, asiasta joka minua henkilökohtaisesti kiinnostaa kovastikin. Esimerkiksi rentoutumalla ja mielikuvaharjoittelulla voidaan laskea verenpainetta merkittävästi ja tätä järjestelmällisesti hyödyntämällä voitaisiin vaikkapa verenpainelääkkeitten kulutusta vähentää melkoisesti. Liekö nyt sitten sitä synkronisiteettiä vai mitä, mutta eilen sattui silmään tällainen uutinen: High Blood-Pressure Patients Can See Improvement Through Guided Breathing. Asiaa sivuaa myös äärettömän mielenkiintoinen metatutkimus depression oireiden itsehoidosta. Meditaatio ja jooga ovat antaneet ristiriitaisia tutkimustuloksia, mutta esim. autogeeninen rentoutuminen näyttää auttavan depression oireisiin. Autogeeninen rentoutuminenhan on yksinkertainen mielikuvien ja itsesuggestion avulla toteutettava rentoutusharjoitus. Tutkimuksesta lyhyesti suomeksi.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.