Menu Close

Illuminati ja kristillinen oikeisto

129024968252966817
Kirjoitin Tajunta undergroundiin kommentin Illuminati-keskusteluun, jonka ajattelin sopivan myös blogaukseksi.

Weishauptin alkuperäistä salaseuraa lukuunottamatta Illuminati on historiallisesti pelkkä fasistien ja fundamentalistikristittyjen kehittämä työkalu juutalaisten, kommunistien ja liberaalin ajattelun mustamaalaamiseen. Weishauptin salaseuralla ei taas ole kaikkien muiden 1700-luvun salaseurojen sekamelskassa historiallisesti juuri minkäänlaista painoarvoa.

Vuonna 1919 ilmestyi Nesta Helen Websterin kirjoittama kirja World Revolution, jossa tämä fasismiin kallellaan oleva “historioitsija” kaiveli historian hämäristä Weishauptin Illuminatin uudestaan päivänvaloon ja väitti järjestön olleen niin Ranskan vallankumouksen, Venäjän vallankumouksen kuin Euroopan hullun vuodenkin taustalla. Samoihin aikoihin ilmaantui julkiseen tietoisuuteen myös väärennetty Siionin viisaiden pöytäkirja (joka on hyvin vahvasti nykyaikasen antisemitismin taustalla), ja näistä syntyi varsin hämärä, mutta yleisöä kiinnostava keitos. Myös eräät isot kihot kiinnostuivat Websterin teorioista omia etuja ajaessaan, esim. Churchill ristiretkellään bolsevikkejä vastaan ja riistokapitalistin arkkityyppi Henry Ford ideologisessa sodassaan niin sosialisteja kuin ammattiliittojakin vastaan.

Näppäränä aseena juutalaisia ja kommunisteja vastaan Illuminati kiinnosti myös Yhdysvaltojen funtamentalistikristittyjä, sillä maallistava ja liberalisoiva yhteiskunnallinen muutos voitiin laittaa saatanallisista lähtökohdista vaikuttavan, hallituksiin soluttautuneen Illuminatin syyksi. Parhaan vastaanoton Websterin kirja sai luonnollisestikin Ku Klux Klaanissa.

Websterin jalanjäljillä jatkoi juutalaisvihaaja ja okkultisti William Dudley Pelley, joka oli mm. perustamassa järjestöä Christian Identity, oli kristillisen puolueen presidenttiehdokas ja perusti fasistisen Hopeapaita-järjestön, Mussolinin mustapaitojen ja Hitlerin ruskeapaitojen mallin mukaan. Seurasi paljon puhetta Illuminatista ja synagogien polttelua.

Toinen maailmansota sotki useimmat fasistiset liikkeet ja Illuminaatitkin unohtuivat vähäksi aikaa, kunnes nousivat jälleen tapetille kristillisen oikeiston toimesta. Tällä kertaa Illuminatin agendoiksi nähtiin hippiliike ja liberaali politiikka yleensä.

Erityisesti abortinvastustajat näkivät aborttien hyväksymisen olevan Illuministien ovelan salajuonen vähentää kristittyjen syntyvyyttä. Seurasi paljon puhetta Illuminatista ja aborttiklikinkoiden polttelua.

Jälleen uudelle, nykyiselle Internet-myyttien tasolle Illuminatin nosti Tim LeHayen ja Jerry B. Jenkinsin järkyttäviä määriä myynyt 16-osainen kirjasarja Left Behind, jonka elokuvaversioita on voinut katsella myös kotimaiselta TV7-kanavalta. Siinä Illuminati nähtiin suoraan Luciferiin yhteydessä olevana järjestönä. Kirjasarja lähtee tilanteesta, jossa Illujen toimesta laboratoriossa synnytetty kommunisti Nicolae Jetty Carpathia pääsee YK:n johtoon ja lupaa rauhaa ja järjestystä, mutta onkin itseasiassa itse Antikristus. Illuminati on näin yhdistety ilmestyrkirjan profetioihin. Illuminatin pyrkimyksiin kuuluu heikentää kristittyjä liberalisoimalla maailmaa, minkä tarkoitus on johtaa yhteiskunta sekasortoon ja kaaokseen ja lopulta apokalypsiin. Apuna käytetään sosialismia ja New Agea, jotka on verhottu liberaalin humanismin taakse. Myös Persianlahden sodasta alkanut sotilasteknologian kehitys on tarkoitettu Viimeisen taistelun välineeksi, joten myös asevoimat yhdessä Valkoisen talon kanssa on sekaantunut Illuministiseen juoneen.

Tällaisia taustoja löytyy siis niiden kivenkovien faktojen takaa, joihin moderni Illuminati-mytologia nojaa.

Lähteenä Jukka Niemisen Hermeetikko-lehteen nro 7 kirjoittama artikkeli Illuminati salaliittoteorioissa, jonka lähteenä Markku Ruotsilan kirja Yhdysvaltain kristillinen oikeisto.

1 Comment

  1. Demokraatti

    Oikeisto ja äärioikeisto ovat aina olleet valmiit liittoutumaan tarpeen vaatiessa, vaikka sitten demokratian kustannuksella. Emme ole nykyisinkään immuuneja sille. Käy katsomassa miltä esim. Unkarin äärioikeisto näyttää: http://porvarihallitus.justfree.com/

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.