Menu Close

Tervetuloa Tajuntaan!

Tajunta on uusvanha blogi, joka jatkaa siitä, mihin Thetan, eli Taideyhdistys Harhan esoteerisen taiteen jaoston blogi jäi. Kaikki vanhemmat postaukset ovat siis importoitu suoraan Thetasta.

Meininki pysynee siis melkolailla samanlaisena. Jos joku blogin aihepiireistä kiinnostaa, niin osaakin saa ottaa – jahka tämä nyt saadaan kunnolla kuosiin.

Itseni tuntien päivitystahti tulee olemaan sysäyksittäistä. Aiheet liikkuvat itseäni kiinnostavien asioiden ympärillä (lähinnä siis mielen, henkisyyden, okkultismin, self helpin, taikuuden, manipulaation ja sen sellaisen), eli jos jollakulla sattuu olemaan vähääkään samantyyppisiä kieroumia maailmankuvassaan ja ajatuksenjuoksussaan, niin ei muuta kuin tervetuloa Tajuntaan!

Ihmisen saavutettavissa on neljä tajunnan tilaa: uni, ‘valvetila’, minätajunta ja ‘objektiivinen tajunta’, mutta hän elää vain kahdessa: osittain unessa ja osittain siinä, jota sanotaan ‘valvetilaksi’. Hänellä on ikään kuin nelikerroksinen talo, mutta hän asuu vain kahdessa alemmassa kerroksessa.

Psykologinen tajunnan tutkiminen osoittaa, että vasta silloin kun ihminen oivaltaa nukkuvansa, on mahdollista sanoa, että hän käy kohti heräämistä. Hän ei voi koskaan herätä, ellei hän ensin oivalla nukkumistaan.

P.D. Ouspensky, Ihmisen sielulliset kehitysmahdollisuudet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.