Menu Close

Tajuntaan hommiin?

Tajunta.netin alkuperäinen tarkoitus on tarjota lukijoille kiinnostavia juttuja, näkökulmia ja linkkejä monenlaisista aiheista. Allekirjoittaneella ei kuitenkaan aina tahdo aika riittää sivuston päivittämiseen, joten olisi hyvä saada mukaan pari avustajaa. Myös palkkioita olisi luvassa.

Sivusto pyrkii kasamaan mm. mainostamalla hiukan tuloja, joilla kattaa ylläpitokustannuksia. Tähän mennessä mainostuloja ei ole vielä kertynyt. Se kertoo osaltaan lukijoiden kriittisestä suhtautumisesta mainontaan, mikä on tottakai hyvä asia, ja osaltaan siitä että lukijoita ei ole mitenkään älyttömiä määriä. Kuitenkin kun laadukas sisältö houkuttelee lisää lukijoita, alkaa mainosropojakin tippua, ja ne johdetaan suoraan avustajien ja kirjoittajien hyväksi.

Toinen tulonlähde on Tajunnan verkkokauppa, joka pyörii sen verran hyvin, että kaupan ylläpidon ja sivuston kustannukset saa katettua.

Vaihdantatalouden hengessä olen kehitellyt mallia, jossa blogiin juttuja lähettävä avustaja saisi vaivansa palkaksi lahjakortteja verkkokauppaan. Aluksi palkkiot eivät voi olla kovinkaan suuria, mutta ne ovat tottakai toisiinsa yhdistettäviä, joten parilla-kolmella jutulla saisi jo ostettua kirjan. Lyhyen jutun palkkio voisi olla esim. viiden euron lahjakortti.

Koska pituus ei tietenkään aina kuvaa jutun sisältöä, yksi palkkionmaksuperuste voisi olla jutun saamat arvostelut, peukut tai jakamiset. Tämä saa vielä kuitenkin hautua.

Aluksi jutut pitää hyväksyttää meikäläisellä, mutta pikkuhiljaa järjestelmän saa varmaan melko pitkälle automatisoitua.

Elikkäs jos kiinnostaa tuottaa napakkaa sisältöä tieteen, taiteen ja tajunnan rajoilta kaupan lahjakortteja vastaan, niin heitä kommentilla, maililla (vonqlippoth at tajunta.net) tai vinkkaa vaikka Facebookissa.

1 Comment

  1. uku

    Avustajat voivat ja tuovatkin lisäksi uudenlaista ajattelumallia, joka toivottavasti innostaa ja tuo lisää lukijoita.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.