Menu Close

Säätöä blogissa

oi-119Olen yrittänyt saada Tajunnan ulkoasua vähän uusiin kuosiin, mutta tyydyttävää WordPress-teemaa onkin yllätävän hankala löytää. Haluaisin blogin etusivulle kerralla näkyviin muutaman kategorian postaukset. Kategorioiden tulisi päivittyä omiin paikkoihinsa omia aikojaan, toisin kuin perinteisessä blogipohjassa, jossa kaikki postaukset päivittyvät kronologiesesti yhteen palstaan. Sarjakuville, videoille, linkeille ja artikkelipostauksille olisi siis omat alueensa tai palstansa, uusimmat kustakin nähtävissä kerralla.

Jos joku php-guru haluaa jeesailla meikälaistä hommassa niin otan avun avosylin vastaan, itsellä kun tuo koodauspuoli on vielä hakusessa. Luulen kylläkin että homman rakentaminen on liian työlästä, joten jatkan valmiiden teemojen testailua. Blogi tulee olemaan siis ulkoasultaan tärviöllä jonkun aikaa.

9 Comments

 1. uku

  Doddii, täähän vaikuttaa ihan kivalta tähän tarkoitukseen. Onko tässä teemassa muuten sillai, et voi vaihtaa koko taustakuvan kerralla? Näyttäisi ainakin, et värimaailma on samaa niin se voisi olla mahdollista? Onko ongelmia tullu? 🙂 Oletko ajatellu suomentaa tätä ulkoasua? Tämä Suomi-Englanti yhdistelmä käy hieman silmään? :d Minkälaista php-guru tarttet? Minulla olisi melkein valmiit paperit it-insinööriksi, joten voisin (mikäli aikaa on) niin hieman avustella sua.

 2. Von Qlippoth

  kyl tää vaikuttaa ihan kehityskelpoiselta, on vaan muutama mysteeri vielä tässä mihin en oo ehtinyt paneutua, esim. kuvien käsittely ja tää värimaailmameininki myös. ja kyl, pakko tätä on suomennella, kunhan ehtii paneutumaan asiaan. lisäksi pitäs kattoo voiko näille pyöreille kulmille tehdä jotai. mahtihomma jos voit jeesata tarvittaessa php:n kanssa. aikasemmissa blogivirityksissä oon kiroillu varmaan tuntikausia koodin kanssa, ja kieltämättä sitä on yrityksen ja erehdyksen kautta oppinut jo jonkun verran, vaikka koodaustausta on jossai html-alkeissa.

 3. uku

  Sitä kautta yleensä oppii parhaiten, mikäs vika pyöreissä kulmissa on? Ai niin muuten, kaikki nuo linkit eivät enää ole toiminnassa, joten joskus kun kerkeet niin niitä 😀

 4. uku

  Tällainen pikkuruinen “bugi” löytyi, en tiedä onko tämä nyt niin oleellinen eli tuossa etusivulla tämän “pääjutun” yhteydessä lukee –> 3 kävijää on jo kommentoinut. Vaikka tätä juttua ei ole kommentoinut kuin 2 kävijää, joten sopivampi suomennos voisi olla vaikkapa 3 kommenttia tjs…

 5. Von Qlippoth

  hyvä huomio.
  muutenkin on vähän huonoa suomea tulut viljeltyä sillontällön noissa, ja esim. näit kommenttien “says” ja “reply” -tekstejä en ees löydä mistään…

 6. uku

  Reply luutavasti löytynee comments.php:sta ja says: single.php/page.php jos yhtään wordpressiä tunnen ja ulkoa muista.

 7. Gamma

  Tuo oikea marginaali ei oiken näy, se menee puoliksi kuvaruudun ulkopuolelle. Eikä siinä olevia juttuja pääse lukemaan (esim. tuo psykofyysiset tutkimukset parantajille menee puoliksi kuvaruudun ulkopuolelle), koska tämä sivu ei jostain syystä anna sitä oikealle-vasemmalle palkkia alas, joka yleensä tulee liian leveisiin sivuihin.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.