Menu Close

Vielä koulusurmista

Fraktaaliepäjärjestyksettömyys-blogin kirjoittaja analysoi koulusurmaajan motiiveja kiinnostavasti sosiologisista lähtökohdista: Se olisit voinut olla sinä. Erityisesti kirjoittaja kiinnittää huomiota ammuskelijan tavallisuuteen ja koululaitoksen kuristavuuteen. Harmi etten ole tutustunut sosiologiaan sen vertaa, että tietäisin kuuluuko tuo kyyninen “ihmiset kopiokoneina” -teema sosiologiseen paradigmaan, vai onko se osa kirjoittajan omaa maailmankatsomusta.

Tuusulan koulutapaturman suorittaja nosti “panokset” korkealle ja kopioi murha ja itsemurhakäyttäytymistä. Molemmat ovat suurimpia kansallisia ideaaleja sotatilassa. Siihen meidät kasvatetaan lapsesta lähtien säestämällä ala-astettamme nationalismilla ja talviosodan sankaritarinoilla. Sotaelokuvissa itsensä uhraaminen ryhmän puolesta on verrattavissa Kristus-myyttiin. Sotatilassa ihmisten murhaaminen on suurinta mahdollista sankaruutta. Tuusulan tapaturmassa tehtiin molemmat: murha ja itsemurha. Itsemurha voimakkaan symbolisen teon jälkeen on varoittava viesti meille siitä millaisen maailman me epäonnekkaat elossaolevat joudumme kohtaamaan.

Fraktaaliepäsagdsafgdflökf on muutenkin kiinnostava blogi, liittäisin sen blogrolliini jos olisin jaksanut sellaisen tehdä.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.