Menu Close

”Valo nousee Pohjolasta” – Kristallipuolue haluaa olla osa profetioiden loistetta

Kristallipuolueen puheenjohtaja Juho Lyytikäinen kertoi toimituksellemme ajatuksiaan politiikasta ja henkisyydestä. Keskustelimme haastattelun aikana puolueen ja sen politiikan lisäksi 911-teorioista, sydäntietoisuudesta sekä Suomen roolista ennustusten pohjoisena valona.

Toimitus: Kuinka ja milloin Kristallipuolue perustettiin?

Juho Lyytikäinen: Kipinä puolueeseen oli syttynyt syyskuussa 2013 puhelinkeskustelussa, jonka aikana perustajajäsenille oli tullut tunne siitä, että poliittisesta kentästä puuttuu suuri palanen. Sellainen, missä todella uskalletaan olla avoimia ihmisten henkisyydestä ja sisäisistä rakkauden voimista. Oli syntynyt kristallinkirkas ajatus siitä, että jos jokainen ihminen oppisi kuuntelemaan sydäntään ja oppisi arvostamaan ja rakastamaan itseään, siinä olisi avain vapauteen nykyisestä kurjistamisen politiikasta.

Kristallipuolue ry syntyi Kouvolassa vuoden 2013 itsenäisyyspäivänä. Osana perustamiskokousta oli ollut meditaatioon hiljentyminen – taustalla soi Finlandia. Tämän jälkeen allekirjoitettiin perustamiskaavakkeet.

Muutos lähtee ihmisestä itsestään ja mikään aiemmista puolueista ei ollut tätä tuonut esille. Ihan kuin taustalla olisi pelko siitä, että mitä jos kansalaiset heräävät ja mitä jos he alkavat näkemään? Mitä jos ei heitä pystytäkään enää hallitsemaan peloilla.

T: Onko puolueella jonkinlainen filosofinen pohja? Esimerkiksi jotain ajattelijoita, joiden ajatuksiin liike perustuu?

JL: Pohjalla on sydäntietoisuus, se että kaikki olemme lopulta yhtä ja esimerkiksi pahuudellakin on oma paikkansa maailmassa. Liikkeeseen liittyy myös henkinen filosofia, jonka mukaan kaikki liittyy yhteen totuuteen – eri uskonnot ovat eri perspektiivejä tästä totuudesta.

Jumala on suuri rakkaus. Usealla rakkautta julistavalla uskonnolla on taustalla synkkää historiaa. Esimerkiksi noitavainoilla ja inkvisitiolla ei ollut mitään tekemistä suuren rakkauden kanssa. Monet uskonnot ovat erkaantuneet henkisestä etsimisestä, ja kyseessä on enemmän hallintamekanismi. Jumala on rakastava, eikä tuomitseva ja pelottava. Jumala on myös jokaisessa meissä ja yleisesti kaikkialla.

T: Mistä sydäntietoisuudessa on tarkemmin kyse.

JL: Ihmiskunta elää pääsääntöisesti elää vielä 3D-maailmassa, jossa yksilöt tuntevat itsensä erilliseksi muista, ja jossa palvelemme lähinnä itseämme. Nyt maapallo on noussut 5D-värähtelytasoon, ja ihmisetkin alkavat nousta sinne pikkuhiljaa. Ensin päivittyy aura, sitten tietoisuus ja myöhemmin koko keho. Kuuntelemme 3D:ssa eniten aivojamme, mutta 5D-tasolla huomaamme muita kohtaan tekemämme vääryydet ja ykseyden – otamme aivojen lisäksi myös sydämen huomioon. Emme tällöin tieten tahtoen riko toisia vastaan.

T: Mukana on selkeästi myös perinteisten uskontojen kritiikkiä?

JL: On uskonnoissa paljon hyvääkin, mutta mukaan on sekoittunut ihmisten hallintaa. Uskonnoissa kielletään usein oma jumaluus ja luova voimamme. Kielletään myös se, että olemme vastuussa omasta itsestämme, ja että meillä on älyttömät kyvyt, kun uskallamme vain tarttua toimeen.

T: Millainen uskonnollinen tausta sinulla on?

JL: En ole koskaan kuulunut kirkkoon. Olen käynyt yhdellä uskonnon tunnilla, ja valitsin elämänkatsomustiedon. Elin ilman mitään kiinnostusta uskontoja kohtaan 34 vuotiaaksi saakka. Nyt olen 38. Eräänä yönä minulle tuotiin ulkopuolelta tietoa. Kun olin aikani vastustellut tietoa vastaan, tajusin että se oli vain otettava vastaan. Antauduin tiedolle. Joku herätteli minua henkisempään elämään ja täytettävään elämäntehtävään. Elämäntehtävä on taustalla kaikissa tekemisissä. Koetan elää parhaimpani mukaan tässä hetkessä, ja seurata mitä johdatus tuo tullessaan.

T: Puolueohjelmassanne puhutaan mediasta puolueellisena ja eturyhmien hallitsemana tekijänä.

JL: Rahalla saa valtaa, ja valtamedia onkin rahalla ostettua mediaa. Tutkiessa taustoja, huomaa että tietyt suuryritykset ja -perheet hallitsevat millainen todellisuuden illuusio meille luodaan. Tällainen media on propagandaa – mielipiteisiin vaikuttamista. Nykyinen uutislähteiden antama kuva on vääristynyt. Olisi kiva saada vastapainoksi lännen lisäksi myös idän uutisia, ja puolueetonta analyysia kaikkien osapuolien esittämistä totuuksista.

T: Puolueenne oli yllättäen myös EU-kriittinen. Harvoin näin arvoliberaali liike kritisoi EU:ta näin voimakkaasti.

JL: EU:n ylimpiä päätöksentekijöitä ei ole valittu demokraattisesti, vaan he ovat suuryritysten sinne asettamia. Päätöksenteko on korruptoitunutta. Demokraattisesti valitut edustajat voivat vaikuttaa vain päätöksenteon rippeisiin, jos niihinkään. Suomen pohjoiselle pienelle kansalle eivät sovi kaikki samat säädökset kuin muulle Euroopalle. 

T: Kuinka rahoittaisitte henkisen maailmankatsomuksen mukaiseen politiikkaan?

JL: Täytyy ymmärtää rahan olemus: kyseessä on ihmisen luoma vaihdon väline. Se taho mikä rahaa luo, hallitsee pitkälti yhteiskuntia. Nykyään rahanluonnin takana ovat yksityiset pankkiirit. Nämä hallitsevat pankkiirisuvut pyörittävät systeemiä, ja valtiot ovat alistettuja heille. Maailmassa on enemmän velkaa kuin varallisuutta. Raha luodaan talouteen velan muodossa, ja velka kasvaa korkoa. Koron vuoksi kaiken velan maksaminen on mahdotonta.

Jos rahan hallinta ja -syntymekanismi olisi valtiolla itsellä käytettävissään, se kykenisi kohdentamaan varallisuutta sinne, jossa sitä oikeasti tarvitaan. Rahan tulisi palvella ihmisiä eikä pankkeja hallitsevaa eliittiä.

Nykysysteemissä palkitaan ahneudesta. Mitä sikailevampi olet ympäristöä ja duunareita kohtaan, sitä paremmin sinut palkitaan. Esimerkiksi pörsseissä katsotan vain numeroita – päämääränä on tahkota voittoa, eikä kukaan sano mitään moraalista tai etiikasta. Tämän vuoksi meillä on Talvivaaroja. Suomenkin kaivoslainsäädäntö on kolmannen maailman tasoa, jollei huonompi.

T: Mikä on puolueen suhde Zeitgeist-liikkeeseen? Huomaan paljon samoja teemoja.

JL: Virallista kytköstä ei ole, mutta esimerkiksi heräsin itse suureen kusetukseen Zeitgeist-dokumentin kautta.

T: Millainen on WTC-iskuteorioiden asema puolueessa? Aiheesta puhuttiin myös puolueenne kotisivuilla.

JL: WTC-iskuista vaietaan kaikkien muiden puolueiden toimesta. Iskuilla oli valtavat seuraukset. On aivan selvää, ettei virallinen tarina pidä paikkaansa. Esimerkiksi kaksi päätornia voisi jopa jollain himmeällä tavalla uskoa, mutta WTC 7:ssa ei ole mitään järkeä. Mitkä tahot ovat hyötyneet asiasta? Sota terrorismia vastaan on kestänyt 17 vuotta. Se on aiheuttanut kriisejä Lähi-Itään. Seuraukset ovat erityisen kauaskantoisia, ja sotien jälkeen menee noin neljä sukupolvea sotatraumoista toipumiseen. Kaikista pikkuasioista kyllä uutisoidaan, mutta suurvaltojen sodista ja niiden todistetusti valheellisista perusteista kuten Irakin joukkotuhoaseväitteistä ei sanota mitään. Koska kyseessä ovat johtavat suurvallat, ei kukaan vaadi niille mitään sanktioita.

T: Onko muualla maailmassa tai Suomessa Kristallipuoluetta vastaavia liikkeitä?

JL: En ole itse törmännyt. On olemassa vaihtoehtoisia puolueita, mutta henkinen osa ja ykseyden ymmärtäminen puuttuvat. Toisaalta, en ole liiemmin tutustunut kansainväliseen kenttään, ja olen kuullut että Virossa on vastaavanlainen puolue kehitteillä.

T: Mikä on henkinen lähestymistapa syrjäytymiseen?

JL: Kaikki liittyy kaikkeen. Talousjärjestelmä on suuri osa ongelmaa. Resursseja ei ole, sillä on pakko tehdä voittoa. Syrjäytyneistä on hankalaa nyhtää rahaa. Pitäisi olla perustulo, jokaiselle tulisi tarjota asunto ja oikeus puhtaaseen ruokaan. Mitä enemmän ihminen toimii yhteiskunnan hyväksi, sitä enemmän häntä palkittaisiin.

T: Millainen on henkinen lähestymistapa eläinten oikeuksiin?

JL: Niin ihmisten kuin eläintenkin elämän tulisi olla elämisen arvoista. Massatuotanto ihmisten ravinnoksi, välittämättä hyvinvoinnista on todella huono asia. Eläimen eläminen stressissä ja pelossa vaikuttaa myös meihin: pelkoenergia voi tarttua myös ravinnon syöjään. Itsekin olen herkistynyt, ja syödessäni tehotuotettua lihaa saattaa tulla todella ankea mielentila. Lihansyöntiä en sinänsä tuomitse ja joskus teen sitä myös itse. Totuus kuitenkin on, että kulutamme lihaa aivan liian paljon. Syöväthän eläimet luonnossakin toisiaan, mutta siellä ne saavat elää omanlaisensa elämän. Nämä ovat suuria kysymyksiä, joiden ratkaisu vaatisi konsultointia eri tahoilta.

T: Onko sinulla terveisiä lukijoille?

JL: Olisi kiva nostaa esille profetiat, joiden mukaan ”Valo nousee Pohjolasta”. Valo ei tule nousemaan itsestään, vaan meidän täytyy itse alkaa luomaan taikaa omilla teoillamme. Tajunta.netissä on varmasti paljon henkisen tien kulkijoita. Meidän tulisi alkaa ryhmittäytymään yhteen yhteisöön. Mikä on oikea tapa luoda näitä yhteisöjä – nouseeko majakoita sieltä täältä, ja onko Kristallipuolue yksi suurempi yhteisön luoja? Politiikka on pimeää aluetta, ja se tarvitsee tätä valoa.

Sydäntietoisuus on suomalaisilla sisäänrakennettua: arvostamme reilun pelin meininkiä. Verrataan vaikka USA:han, jossa pröystäillään omaisuudella ja pulleaa egoa ihaillaan. Täällä jos pröystäillään samalla tavalla, tuumitaan että tuolla tyypillä olisi kasvettavaa. Vaikka julkisuudessa koetetaan nostaa egoistista ajattelutapaa esille, ei reilun pelin meininki ole kadonnut minnekään. Tämä on osa pohjoista valoa.

6 Comments

 1. Sirkku Visuri

  Kristallipuolueelle:
  Keskustelin jokin päivä sitten Oulun henkisen kehityksen vetäjän kanssa, ja puolueenne nousi esiin. Olen tutustunut kahteen linkkiin ja hyvin kaksijakoiset asiat nousivat. Minä Olen -lehden haastattelu oli todella hyvä ja antoi rakkaudellisen kuvan tavoitteistanne. Valo nousee Pohjolasta -sivustolla oli paljon mielenkiintoista minulle. Kuitenkin mieleeni nousi puolueen kannalta hankalia sudenkuoppia. Olen lisäksi juuri eilen aliottanut tutustumisen erääseen H. P. Blatvatskyn teokseen ja uusien upeiden suuntauksien painostaminen ja mustamaalaaminen tulivat hyvin selkeästi esiin.
  Mietin, osaisinko taustajoukoissanne välttää nuo sudenkuopat ja vastata hyvin erikoisiinkin sivuillanne oleviin kirjoituksiin puolueen hyväksi. Arvelen, että kysymyksiä noussee vielä tässä tiheämmässä taajuudessa (joka kyllä kevenee huimaa vauhtia nyt)? En tiedä, osaisinko vastata ihmettelyihin. Asioista pitää voida keskustella ja nostaa vaiettujakin asioita esiin, se on oikein kylläkin. Terveisin Sirkku VIsuri

  http://tajunta.net/blog/valo-nousee-pohjolasta-kristallipuolue-haluaa-olla-osa-profetioiden-loistetta/#.XFQLTvZuJv0
  https://www.kuudesaisti.net/artikkelit/henkinen-polku/kristallipuolue-tekee-politiikkaa-sydamesta-kasin-ja-tietoisesti

  • HR

   Miksi WTC torneja pudotettiin kolme, koska yksikin olisi riittänyt aloittamaan terroristivastaisen sodan?

   • Sakke

    Olivat tulossa elinkaariensa päähän ja purkukustannukset olisivat olleet miljardiluokkaa.

   • Saku

    Ehkäpä vakuutuskorvauksien kautta tehtävän rahanpesun vuoksi. Vakuutussummaa oli nostettu huimasti edellisviikolla.
    Elikaarensa päässä olevissa pilvenpiirtäjissä oli edessä valtava purkuvelka.

 2. Hari

  Uskomuksista olisi hyvä päästä eroon ja antaa vain valon loistaa. Valon joka ei tee varjoa vaan laajenee ja valaisee meidän jokaisen solumme.
  Juututaanko kiinni uskomukseen että valo tulee pohjoisesta. Suomi on porttaalin alapuolella ja pelkkä aikomus valon laajentamiseen on jo hyväksi kollektiiviselle tietoisuudelle. Miettikää GESARAA

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.