Menu Close

Tajunta.netin sosiaaliset toiminnot

Tajunta.net sisältää blogimuotoisen etusivun lisäksi runsaasti sosiaalisia toimintoja. Tämän kirjoituksen on tarkoitus selventää eittämättä hiukan sekavan näköisen sivuston mahdollisuuksia.

Kirjauduttuasi sivustolle voit mm.

 • Perustaa ryhmiä haluamistasi aiheista
 • Ystävystyä muiden käyttäjien kanssa
 • Keskustella foorumeilla ja ryhmissä
 • Kommentoida muiden käyttäjien toimintoja
 • Chatata muiden käyttäjien kanssa
 • Kirjoittaa blogimerkintöjä (vaatii ylläpidon päivityksen käyttäjätiliin)

Sivuston jokaisella sivulla näkyy kaksi valikkoa: ruudun yläreunaan liimautuvat, rekisteröimättömille näkyvät linkit sivustolle kirjautumista varten ja otsikkopalkin alapuolella päävalikko.

Ylävalikko

Rekisteröitymisen jälkeen yläpalkkiin ilmestyy kolmikohtainen valikko, joista ensimmäinen, “Tili”, sisältää kahdeksan kohtaa:

 1. “Toiminta” avaa aktiviteettisivun, josta näkee aikajärjestyksessä omat, kaverien, ryhmien, suosikkien tapahtumat tai muiden viittaukset itseen.
 2. “Profiili” päästää tarkastelemaan ja muokkaamaan omaa julkista profiilia. Profiiliin voi nyt halutessaan lisätä rekisteröinnissä kysyttyjä perusasioita laajemmin tietoja itsestä. Myös käyttäjäkuvan vaihtaminen onnistuu tästä.
 3. “Viestit” näyttää sivuston sisäisen postilaatikon, johon muut käyttäjät voivat kirjoitella viestejä.
 4. “Kaverit”-linkin takaa löytyy lista kaveripyynnön lähettäneistä tai hyväkyneistä käyttäjistä sekä hyväksyntää odottavat pyynnöt.
 5. “Ryhmät”-linkistä pääset listaukseen ryhmistä, joissa olet jäsenenä, sekä tarkastelemaan saamiasi ryhmäkutsuja.
 6. “Chat” antaa kaksi vaihtoehtoa chatti-ikkunalle, isomman ja pienemmän. Isommassa on enemmän säätömahdollisuuksia, joten sillä kannattaa aloittaa.
 7. “Asetukset”-kohdasta pääset muuttamaan käyttäjä-asetuksiasi. Tajuntaan on mahdollista yhdistää Twitterin, Youtuben ja Flickrin julkaisut, niin että esim. twiittaukset näkyvät automaattisesti myös Tajunnassa. Asetuksista pystyt säätämään myös sitä kuinka Tajunta lähettää sähköpostiisi ilmoituksia sivuston tapahtumista.
 8. “Kirjaudu ulos” on tietenkin linkki uloskirjautumiseen.

“Ilmoitukset” näyttää sinulle ilmoituksia itseäsi koskevista tapahtumista, esim. postilaatikkoon tulleista viesteistä tai kaveripyynnöistä.

“Chat”-linkistä pääset tietenkin chattiin.

Päävalikko

Päävalikossa ensimmäisenä on “Etusivu”, joka vie Tajunnan blogisivulle. Seuraavat neljä linkkiä sisältävät sosiaalisia toimintoja:

 1. “Toiminta” näyttää kaikkien sivuston käyttäjien ja ryhmien tapahtumat. Sivulta voi lähettää päivityksiä tai kommentteja joko oman profiilisi seinälle tai ryhmien seinille. Jos olet yhdistänyt Tajunnan Twitteriin, voit julkaista päivitykset myös twiitteinä (tuo toiminto ei kylläkään vaikuta toimivan). Toimintoja pystyy myös rajaamaan ja suodattamaan monin tavoin.
 2. “Ryhmät”-linkistä pääsee kaikki ryhmät sisältävään listaan. Sivulta voi myös perustaa uuden ryhmän minkä tahansa kiinnostavan aiheen ympärille. Ryhmän perustaminen on simppeli toimenpide, tarvitaan vain ryhmän nimi, lyhyt kuvaus ja mahdollinen kuva. Ryhmiä on mahdollisuus seurata tilaamalla sähköpostiin tiedot tapahtumista.
 3. “Jäsenet” näyttää listan kaikista jäsenistä. Listalta voit katsella käyttäjien profiileja ja lähettää heille kaverikutsuja.
 4. “Foorumit” antaa ryhmien foorumiluettelon. Foorumikeskustelut tapahtuvat siis ryhmien alla, joten ryhmät toimivat ikään kuin foorumien keskustelualeina. Uuden keskustelun voi aloittaa “Uusi aihe”-painikkeesta.

Loput valikosta on perinteisempiä linkkejä kauppaan, infosivuille ja blogin aiheisiin.

Ei siis loppujenlopuksi kovinkaan monimutkaista, joten rohkeasti rekisteröitymään.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: