Menu Close

Taikatemppuvideokilpailu

Satuin saamaan eräältä amerikanystävältäni ison laatikollisen pelikortteja. Aika monta pakkaa. Niin monta, että niitä meikäläisen kortinhinkkaustahdilla riittää ihan jokuseksi vuodeksi. Niinpä tuumin kuinka niistä voisi olla iloa myös muillekin ja päätin järjestää pienimuotoisen harrastelijoille suunnatun taikatemppuvideokilpailun. Palkintona siis läjä kortteja.

Eli homma menee näin. Kuva(ut)a itsesi esittämässä taikatemppua joko kameralle tai yleisölle. Mielestäni huomattavasti mielenkiitoisempi asetelma on David Blaine -tyyppinen katutaikuus satunnaisille ohikulkijoille kuin makuuhuonen nurkassa kameran kanssa nysvääminen. En kuitenkaan kiellä kameralle esitettyjä temppuja (ainakin kameran kanssa peuhaaminen on hyvää treeniä), mutta ilman esiintyjän ja katsojan välisen kontaktin näkymistä pitää tempun olla teknisesti huomattavasti parempi. Jos temppu toimii yleisölle, tekniikalla ei ole niin väliä.

Siirrä kuvattu video (editointikin on suotavaa!) johonkin videopalveluun ja postaa linkki tämän viestin kommentteihin tai sähköpostilla osoitteeseen vonqlippoth(ät)tajunta.net. Jos videopalvelun käyttäminen on liian hankalaa, hyväksyn myös yleisimmät nauha-, levy- ja tiedostoformaatit. Toimittamisesta tarkemmin sähköpostitse.

Kilpailuaikaa on tämän vuoden loppuun.

Palkintona on 6 pakkaa 1001 Aladdin -brändin kortteja, sinisiä ja punaisia, sekä 6 Arrco U.S. Regulation pakkaa, myös sinisiä sekä punaisia. Kummatkin ovat U.S. Playing Cards Companyn laatukortteja, eikä noita taida tällä hetkellä edes Suomesta saada.

Voittajan/voittajat valitsen viimekädessä minä, mutta jos osallistujamäärä näyttää hyvältä, saatan järkätä myös äänestyksen. Niinpä otankin oikeuden julkaista/linkata osallistujavideot Tajunta-blogissa.

Jaan palkinnot voittajien kesken parhaaksi näkemälläni tavalla. Pidän myös oikeuden jättää palkinnot jakamatta, jos videoiden taso ei ole mielestäni riittävän korkea.

Edellä mainitun esiintymiskontekstin lisäksi kannattaa hieman kiinnittää huomiota videon toteutukseen. Elokuvamiehenä en voi olla laskematta rumasti tai tyylittömästi toteutettujen videoiden pointseja. Kuvanlaatuun koitan sen sijaan olla kiinnittämättä huomiota. Myöskään taikuuden lajilla ei ole väliä. Kortti-, kolikko-, mentalisti- ym. temput kelpaavat kaikki. Tai jos tykkäätte vaikka manata demoneja, niin antaa mennä vaan!

Tuosta vielä innoitukseksi Miika Pelkosen taidonnäyte.

9 Comments

  1. Fox_FaTC, Taikuri Riku

    Jotenkin piti olla kova tsemppaus päällä tähän skabaan mutta aika kuraa siitä kumminkin tuli. Mutta tulipahan tehtyä.

  2. Joona Tapio (nakkikattila, trotts)


    tommosta pullaa, kuvailtu jonkin aikaa sitten mutta eiköhän kelpaa 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.