Menu Close

Tähtilaivan lapsi -novelli

Sukupolvialus, kuollut miehistö, yksinäinen lapsi ja kaikkialle tunkeva home.

Julkaisin pari vuotta sitten kirjoittamani avaruuskauhunovellin Tähtilaivan lapsi Aavetaajuus-sivustolla.

Novelli sijoittui Nova-kirjoituskilpailun kolmannelle sijalle. Novan tuomaristo kommentoi novellia mm. näin:

“Tähtilaivan lapsi on synkkä tieteiskauhunovelli, joka onnistuu paljon käytetystä aiheestaan ja tapahtumaympäristöstään huolimatta pitämään lukijan mielenkiinnon yllä. Kaikki kiittelivät yksissä tuumin sitä, kuinka tarinassa yhdistyvät ahdistava tunnelma ja surumielisyys. Päähenkilö on Jana, joka matkustaa avaruudessa sukupolvialuksessa. Kaikki muut matkustajat ovat kuolleet Janaa ja tämän äitiä lukuun ottamatta. Äitikin on kuitenkin sairas ja kuolee tarinan alussa. Valtavan suuressa aluksessa on nimittäin ylimääräinen matkustaja: home.

“Home on hieno ja todenperäinenkin idea tieteisnovelliin, koska luotainten ja avaruusasemien puhtaanapito ei suinkaan ole itsestäänselvyys. Siinä missä avaruudesta ei toistaiseksi ole löytynyt eloa, maapallo pursuaa elämää niin mittavissa määrin, että siitä on karanteeneista ja puhdastiloista huolimatta hyvin vaikea pysytellä erossa.”

Novelli ei syystä tai toisesta päätynyt koskaan lehti- tai antologiajulkaisuun, joten päätin vapauttaa sen internetiin luettavaksi. Käy siis tsekkaamassa!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.