Menu Close

Suomen Jediakatemia

Ilta-Sanomissa julkaistiin Jediakatemian johtajan, Kars Skywalkerin haastattelua. Karsin mukaan akatemia ottaa uskontonsa tosissaan ja perustaa näkemyksensä esikirstilliseen ja buddhalaiseen mystiikkaan.

Jediritari tarkoittaa suomennettuna hengellistä mestaria, eli hän on käynyt läpi alkukristillisen/buddhalaisen tai muiden uskontojen hengellisen mestarikoulutuksen.

– Jedisoturi on taas henkilö, joka on myös itämaisen itsepuolustustaidon sekä jedimiekkailutaidon taitaja. Star Warsissa esitetyt asiat, mm. Obi Wanin ja Yodan taholta ovat suoraan alkukristillistä, buddhalaista ja stoalaista mestarin oppia ja viisautta.

– On valitettavaa, että nykykristinopissa ei ole enää paljonkaan jäljellä siitä, mitä Jeesus opetti, vaan on tuollainen tynkä Raamattu- ja lunastusoppi, joka opettaa että mitään ei tarvitse tehdä – että hengellinen kasvu suureksi on turhaa. Koko se mestarinoppi on tuhottu nyky-Raamatusta.

– Jeesus sai mystiset oppinsa kungranien munkeilta ennen kuin rupesi muita opettamaan. Siellä hän mm. oppi levitoinnin taidon. Hän oli ennustaja, parantaja, selvänäkijä ja meedio.

– Juhan af Grannin sanoin : Kyllä minä uskon herraan Jeesukseen, mutta valitettavasti hänen oppinsa on liki tuhottu. Uskon siihen oppiin, joka on kungranien kääröissä.

Lue koko haastattelu:
Tällainen on Suomen mystinen jediakatemia – veljeskunnassa yli sata jäsentä – Ilta-Sanomat.

Akatemian sivut

Ja vastikään Briteissä valitettiin että väestönlaskenta menee pieleen kun ihmiset merkitsevät uskonnokseen jedin.

2 Comments

 1. Righer

  http://www.kolumbus.fi/jedi.akatemia/

  Akademian opit ovat kyllä ihan jees, ja hetkeksi jopa innostuin “Jediakatemiasta”, valontuojista yms, mutta hetken kyseisen järjestön sivuja tutkittuani mietin että mitä helvettiä..

  Vaikuttaa kuin pari kymmenvuotiasta olisi leikkinyt Jedejä ja väsännyt “akatemialleen” kotisivut. Kuvat “jeditemppelistä” on väännetty paintilla parissa minuutissa.. Cmoon hei! Jos tämä akatemia on tosissaan, miksi kotisivut ja sen sisältö vaikuttavat lähinnä vitsiltä.

  Sain vaikutelman että nämä “jedimestarit” ovat jälkeenjääneitä nörttejä heilumassa valomiekan kanssa. En halua loukata ketään, luettuani tämän artikkelin olin jopa _innoissani_ ja valmis liittymään akatemiaan mutta kuten jo totesin, eihän tämä ole vitsi? Ei kukaan itseään kunniottava hengellinen mestari rakenna itselleen muovista “valomiekkaa” tai piirtele paintilla jeditemppelejä. Eihän?

 2. Von Qlippoth

  Itsekkin kun ekan kerran jediakatemian sivuihin törmäsin, olin varma että läpällä ovat liikkeellä, siksi tuo iltiksen juttu olikin aika yllätys. Ihan kelvoton meininkihän noilla sivuilla eittämättä on.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.