Opi oppimaan

 Posted by at 9.58  Artikkelit, Linkit, Tutkimus
syys 092010
 

NY Times listaa tuoreissa tutkimuksissa todettuja keinoja opiskella ja oppia tehokkaammin. Monet näistä ovat vastoin perinteisiä opiskelumetodeja.

  • Vaihda paikkaa ja lähestymistapaa. Perinteinen yhden asian pänttääminen huoneen hiljaiseen nurkkaan asetetun työpöydän ääressä ei ole tapa painaa asioita mieleen. Vaihteleva ympäristö auttaa muistamaan. Myös tiuha näkökulman vaihtaminen opiskeltavaan aiheeseen parantaa muistamista.
  • Opiskele vähän kerrallaan. Tunnin verran päivässä tai viikossa opiskelu on huimasti tehokkaampaa kuin koko materiaalin ahmiminen tenttiä edeltävän yönä.
  • Testaa oppimasi. Pistokokeet ja testit ovat erittäin tehokkaita mieleenpainamisen apuvälineitä. Mitä hankalampia testit ovat, sitä syvemmälle tieto juurtuu. Kannattaa siis testata muistamaansa mieluummin kuin kerrata lukemalla.

Mind – Research Upends Traditional Thinking on Study Habits – NYTimes.com.

[suffusion-the-author]

[suffusion-the-author display='description']

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vaaditaan)

(vaaditaan)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.