Vuorokauden vaihtuessa myös numerologinen arvo vaihtui.. 8 kokosi ja 9 uhrautuu. 9= ihmisyys, humanismi, uhrautuvaisuus.. näin Kai Aaltosen kirjassa Numerologia -lukujen taikapeili. Kiinnostava opus, suosittelen ehdottomasti. Sisältää niin paljon tietoa että ainakin allekirjoittaneelta on mennyt ties kuinka kauan pelkän pintaraapaisun aikaansaamiseksi.
Numerologia on aika uusi kohde minulle. Numerot toistuvat omassa elämässäni ja koen ne kiinnostaviksi ohjenuoriksi elämänkulun ymmärtämiseksi. Jokaiselle tapahtumalle voi laskea numerologisen arvon, esimerkiksi koulun aloitukselle tai sille hetkelle jolloin koki jotain merkityksellistä, itselle tai ylipäänsä koko maailmalle (mikäli näin suureellisesti haluaa ajatella). Siksipä olen niin innostunut tästä(kin).
( Aika kuluu myös hyvin intensiivisesti mm. astrologian, enkelien ja tarokkien parissa.)
Eli tänään on 7.11.2007 jolloin päivän numeroksi tulee siis tuo 9.
Löytynyttä.. (Mitä numerot kertovat, kirjoittajat S.Hasso ja H. Davis)
9 on:
ihmisystävällinen, taiteellinen, palvelunhaluinen, kiintymystä osoittava..
mutta myös
kevytmielinen, epähieno, sentimentaalinen, häilyvä, neuvoton, moraaliton, vastuuntunnoton, vulgääri, raaka.
Mielenkiintoista sinänsä.. numerona yhdeksän kun vaikuttaa helpommin sulavalta kuin esimerkiksi 8 joka on loputon kehä, ei koskaan pääty. Eihän se kuolema ole raaka vaan ikuinen elämä?
Ykkönen aloittaa kierron joka loppuu yhdeksikköön, kuolemaan. On kyse luopumisesta ja uuden vastaanottamisesta. Esimerkiksi näin minä päätän blogineitsyyteni ja kulutan osan yöstäni tämän sekametelin kirjoittamiseen.. eräs aikakausi (eli 100% stalkkaaminen) saa lopun.
Muuten.. astrologiassa huone nro. 9 on jousimiehen eli jupiterin huone.. tarokeissa Erakko. Näitä ei tosin pidä numerologiaan sekoittaa, vastaavuudet ovat erilaiset. Esimerkiksi erakko olisi teemoiltaan mielestäni lähinnä seiska (tutkiskelu, tieto, yksinäisyys).
Tarokin numerologia perustuu kabbalistiseen numerologiaan, joka toimii koko lailla eri tavoin. Suuren arcanan kortit yhdistyvät elämänpuun polkuihin, pienen arcanan kortit sefiroihin.
saattais olla aika hedelmällinen lähtökohta tarotin ja numeroiden korrelaatioihin nimenomaan tuo kabbalistinen. gematrinen lukuarvot löytyy siis esim. tuosta päivän tarotin oikeen alareunan heprealaisesta kirjaimesta, joilla kullakin on omat lukuarvonsa. vastaavuustaulukoita löytyy varmaan helposti.
Waitesta alkaen tarot on toiminut nimenomaan kabalistisen numerologian (ja kabbalan ylipäänsä) pohjalta. Joskus pitäis tutkia MtG-korttien numerologiaa.
pilkunnussimiseksihan tää tietysti taas menee mutta tais olla jo Eliphas Levi joka sekä käytännössä loi okkulttisen kabbalan (erotuksena juutalaisesta kabbalasta) että äkkäsi tarotin ja sefiroiden polkujen vastaavuudet. samalla levi kipsasi paikalleen sittemmin okkultistien kuuliaisesti käyttämän elämänpuun mallin. waite jatkoi omalla panoksellaan myöhemmin, mm. kääntämällä leviä enkuksi.
sitä jäin kyllä miettimään, että oliko tarotteja vastaavat heprealaiset kirjaimet jo aiemmin liitetty 22 polkuun, vai tuliko sekin tarokkien myötä..
Jes! Pilkunnussinta on hyvästä!
Kirjain-ja lukuvastaavuudet on liittyneet juutalaiseen mystiikkaan alusta asti, ainakin mitä lähteisiini Scholemiin ja Fortuneen on luottaminen. Juutalaiseen kabbalaanhan on liittynyt mooseksen kirjojen analysointia kirjain kirjaimelta… Fortune menee muuten niinkin pitkälle, että sanoo, ettei mitään länsimaisen esoteerisen tradition puolta astrologiasta tarotin kautta mihin hyvänsä magian lajiin voi täysin hallita ilman syvällistä kabbalan ymmärrystä. Shalom Israel!
joo gematria on luultavasti yhtä vanhaa kuin synti. ja onhan tuo kabbala vaikuttanut älyttömästi länsimaisen okkultiikan traditioon.. veikkaan että se pääasiassa johtuu juuri Levistä ja mistä ikinä sittemmin Golden Dawn (joka siis pisti länsimmaisen seremoniamagian ja okkultiikan kuosiin) on lähteensä haalinut. Herra Crowleyta saamme sitten kiittää ettei okkultismi jämähtänyt pelkästään siihen.
okkultistisen historian lyhyt oppimäärä.