Menu Close

Luento: Studia Gnostica

Studia Gnostica -luentosarja

Kaikki luennot pidetään Vantaalla Myyrmäessä, Kilterin koulun tiloissa, Iskostie 8.
Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tiistaina 30.3.2010 klo 18.00
“Isä ja demiurgi – Gnostilainen jumalakäsitys”
Teol.maist. Minna Heimola
Tällä luennolla käsitellään gnostilaisissa teksteissä esiintyviä käsityksiä korkeimmasta Jumalasta sekä sitä, miten eri gnostilaisissa traditioissa on suhtauduttu demiurgiin eli luojajumalaan.

Tiistaina 25.5.2010 klo 18.00
“Rakkaus, tieto ja elämäntapa – Gnostilainen pelastuskäsitys”
Teol.maist. Minna Heimola

Gnostilaisuutta on joskus pidetty uskontona, joka korostaa tietoa esimerkiksi elämäntavan kustannuksella. Tämä stereotypia on kuitenkin gnostilaisten tekstien valossa monella tapaa kestämätön. Luennolla käsitellään sitä, miten tieto, rakkaus ja oikea elämäntapa nivoutuivat toisiinsa gnostilaisuudessa

Luennoitsijat:

Teologian maisteri Minna Heimola Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan eksegetiikan osastolta, erityisalanaan gnostilaisuus ja etenkin valentinolaisuus.

Hän työskentelee tutkijana prof. Ismo Dunderbergin johtamassa projektissa “Gnostilaisuus ja kristinuskon muotoutuminen”. Minna Heimolan väitöskirja, joka käsittelee kristillis-gnostilaista Filippuksen evankeliumia, on menossa painoon ja hän väittelee kevään 2010 aikana.

Teologian maisteri Päivi Vähäkangas Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan eksegetiikan laitokselta, erityisalanaan gnostilaisuus ja juutalaiskristillisyys.

Hän työskentelee tutkijana prof. Ismo Dunderbergin johtamassa projektissa “Gnostilaisuus ja kristinuskon muotoutuminen” ja valmistelee väitöskirjaansa.

Järjestäjä Gnostilainen seura ry.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.