Ilmari Rautapää teatterilavalla!

Kirjoittamani mininäytelmä Ilmari Rautapää ja sifonkitädit esitetään Valtimonteatterin Dräfti-klubilla 22.3.!

Kuva Valtimonteatterin FB-sivulta

Valtimonteatteri kuvailee Drafti-klubin ideaa näin: ”Dräfti-klubilla pääosassa ovat käsikirjoittajat. Lavalla nähdään n. 10 min kohtauksia ennen julkaisemattomista käsikirjoituksista ammattinäyttelijöiden ja -ohjaajan toteuttamana. Kohtaukset eivät ole puhki harjoiteltuja, vaan tekstiä esitetään ensimmäistä kertaa ääneen ja se on vasta asettumassa lopulliseen muotoonsa.”

Kirjoja on taas tehty

Tuore Siipisulka-antologia ilmestyi aivan hiljattain. Toimin projektissa kustantajana, taittajana ja graafikkona. Antologian toimittivat Saara Henriksson ja Mia Myllymäki ja kansikuvan taiteili Haltijakäpälä. Mielestäni tästäkin tuli varsin mainio kokonaisuus, niin sisällöllisesti kuin ulkoisestikin. Lisätietoja kirjasta täältä.

Edellinen Aavetaajuus-kirjajulkaisu oli bodyhorror-antologia Tämä jalka ei ole minun. Huomaisin, etten ollut tullut maininneeksi sitä täällä portfolioblogin puolella, joten tässä pari kuvaa. Tähänkin kirjaan tein taiton ja graafisen suunnittelun sekä toimin kustantajana. Toimittaja oli Artemis Kelosaari ja kansikuvat ovat peräisin 1716–1785 eläneen ranskalaisen taiteilijan Jacques Fabien Gautier d’Agotyn siveltimestä. Lisäinfoa kirjasta tästä.

Joitain pilakuvia

Olen kirjoitellut ”Saatat olla aito okkultisti jos…” -kaavalla isohkon läjän vitsejä, joita olen julkaissut Ilmari Rautapää -Facebook-sivulla ja Twitterissä. Muutamista olen piirtänyt myös visuaalisen version. Niistä otanta tässä.

Bonuksena pari Marraslahden radio -podcastiin liittyvää kuvitusta.

Jouluinen Ilmari Rautapää -seikkailu

Ilmari Rautapää -seikkailu Joulun ihme, joka oli viime joulun aikoihin luettavissa Aavetaajuus.fi-sivustolla, on nyt julkaistu myös äänikirjana.

Tarina sisältyy myös Aavetaajuus-podcastin bonusjaksoon, joka on linjoilla nyt vuodenvaihteeseen asti. Joulun ihmeen voi siis kuunnella siihen asti ilmaiseksi.

Aavetaajuus-podcast oli muutaman vuoden telakalla muiden kiireiden takia, mutta nyt olen taas julkaissut sitä muutaman jakson verran.

Podcastin painotus on yhä spefinovelleissa, mutta yritän saada jaksoihin mukaan myös lyhyitä haastatteluja kirjoittajilta. Pyrkimykseni on tehdä podcastia mahdollisimman yksinkertaisesti ja stressittömästi kaiken muun ohessa, joten tekninen laatu saattaa vaihdella. Tarinoiden laadusta en kuitenkaan tingi.

Stepan-novelli Homunkulus

Neljännessä Stepanin koodeksi -mytologian ympärillä pyörivässä novelliantologiassa Tulikirjaimet ja muita sivuja stepanin koodeksista julkaistiin myös novellini Homunkulus.

Se kertoo Janista, joka saa käsiinsä epämääräisestä lähteestä peräisin olevia siemeniä, joiden avulla hän valmistaa homunkuluksen, pienen ihmistä muistuttavan apuolennon. Kaikki ei luonnollisestikaan suju kuin Strömsössä.

Kirjan voi hankkia paperisena tai sähköisenä.

Tein kirjaan myös kansikuvan ja kansitaiton.

Kuvan originaali on myynnissä.
Öljy kankaalle, 29,5 x 40 cm, 400 €

 

Valokuvapotretteja

Kuvaamiani potretteja.

Marraslahden radio

Kirjoitin ja toteutin viisiosaisen podcastsarjan.

Marraslahden radio on mustan huumorin sävyttämä fiktiopodcast, jossa seurataan kurjuuden, keripukin ja unholasta palanneiden kansanperinteen hahmojen rampauttamaa elämää kaakkoissuomalaisessa Marraslahden kylässä.

Ilmestyneet viisi jaksoa koostuvat radion uutislähetyksistä, mutta jatko tulee toivoakseni olemaan kokonaan dramatisoitu.

Tutustu Marraslahden radioon tarkemmin täältä.

Ilmari Rautapää manan mailla

Ilmari Rautapää seikkailee jälleen äänikirjamuodossa!

Manan mailla -tarina vie Ilmarin epäonnisen meedioistunnon kautta palkatulle keikalle. Miten se onnistuu ja minkälaisia käänteitä tulee vastaan, jääköön kuulijan selvitettäväksi.

Äänikirja löytyy tietenkin Aavetaajuudelta sekä Elisa kirjasta ja Storytelistä.

Myös kansikuva ja graafinen suunnittelu on meikäläisen käsialaa.

Kansikuvan originaali on myynnissä.
Öljy kankaalle, 42 x 32 cm, 500 €